НОВИНИ
komitet levski 2-696x392

Учреден е нов общински комитет в Петрич

by / No Comments / 41 View / юли 10, 2017

Общобългарският комитет „Васил Левски“ вече има ново общинско поделение в град Петрич. На 4 юли местният фен клуб на „Левски“, заедно с граждани и духовни лица, стана инициатор на създаването на местен общински комитет.

На учредителното събрание присъства и председателят на ОбКВЛ Васил Василев, председателят на ОбКВЛ Разлог Георги Тренчев и други представители на националната организация.

„Изключително съм радостен да присъствам на учредяването на Общинския комитет  „В. Левски”  в Петрич“, обяви в началото на заседанието г-н Василев и посочи, че комитетът е неправителствена организация, която има 27 годишна история. „За разлика от другите НПО – около 20 000 на брой, само ние имаме идеология – делото и заветите на В. Левски. Това ни дава огромно предимство на изразител на общественото мнение. Защото сте наясно, че партиите не винаги са изразител на обществения интерес, още по-малко – на общественото мнение. Понякога даже партийният интерес е противоположен на обществения интерес“, добави председателят на ОбКВЛ.

Учредителите на новия комитет се обединиха около основната си цел – до есента в Петрич да бъде издигнат паметник на Апостола, а градската градинка около него да бъде почистена и уредена за семейни разходки. Изготвен е дори идеен проект за целта. За да се финансира изграждането на паметника, около датата на рождението на В. Левски ще започне общоградска кампания по набиране на средства.

По предложение на г-н Василев новоучреденият комитет се заема и със задачата да направи градски клуб „Млади възрожденци“ в рамките на общонационалния.

„Да се надяваме, че и тук тази инициатива  ще стане популярна сред децата. Тези клубове имат разнообразни дейности. Всеки месец ние правим „Клуб на месеца” и каним децата на 3 дневна екскурзия в София. Облечени във възрожденски униформи те дават почетен караул пред паметника, въоръжени с истински Манлихери. Организираме им посещения по музеи, постановки, екскурзии из околностите на София – радваме душите на децата“, разказа Председателят на общобългарският комитет.

За председател на новия комитет беше избран Велик Гогов, юрист, а за негов заместник – Валери Велчев. Секретар-касиер стана Стоян Тилков. Новата организация ще действа чрез изпълнителното си бюро със състав:

  1. Марио Иванов
  2. Серафим Захов
  3. Георги Велев
  4. Николай Стоянов
  5. Костадин Буронсузов
  6. Мартин Янакиев