НОВИНИ
Разлог 1

Разлог чества 180 години от рождението на Апостола

by / No Comments / 53 View / юли 21, 2017

Община Разлог и Общински комитет „Васил Левски” – гр. Разлог отбелязаха тържествено 180-годишнината от рождението на Апостола
По повод 180-годишнината от рождението на Васил Левски, жители и гости на град Разлог, както и служители от Общинска администрация начело с кмета инж. Красимир Герчев, се включиха в шествие до Кипрева къща, в която Васил Левски идва през 1869 г. и основава революционен комитет в тогавашна Мехомия. Интересни факти и детайли от престоя на Левски поднесе музейния работник в Исторически музей-Разлог – Илия Тантилов.

След поднасяне на цветя пред паметната плоча на стената на Кипрева къща, шествието се отправи към паметника на Апостола в центъра на града, където слово изнесе д-р Георги Тренчев – член на Управителния съвет на общобългарски комитет „Васил Левски“. В знак на признателност и почит, венци и цветя бяха поднесени от кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев, председателя на ОбС – Разлог д-р Мария Копанарова, политически партии, общественици, признателни граждани.

Пред сградата на Община Разлог бе експонирана и изложба със снимки и витрини, представящи живота на Васил Левски, както и макет на Кипрева къща.
Юбилейните мероприятия, посветени на 180 години от рождението на Апостола на свободата, са организирани от Община Разлог, Общински комитет „Васил Левски” – гр. Разлог и Исторически музей-Разлог.