НОВИНИ
01 януари

ПОДАРЪК ЗА РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ

by / No Comments / 717 View / ноември 28, 2019

01 януари00 Тяло

Календарът на Общобългарския комитет „Васил Левски“ за 2020 г. е под мотото „150 години Българска национална революция – с дух и политически плам“.

1870 г. е преломна за закопнелия за свобода български народ. Провъзгласена е Българската екзархия. Левски започва третата си обиколка, създава Вътрешната революционна организация, комитетите в Търновско, Габровско, Ловешко, Тетевенско и Орханийско и пише първообраза на Българската конституция. В Женева е отпечатана програмата на Българския централен революционен комитет (БРЦК). Любен Каравелов издава „Български глас“. Духът на революцията завладява необратимо млади и стари.

Календарът е със снимката на Левски, правена през 1872 г. в Букурещ, по която го издирва турската полиция. Към нея е прикрепен календариум с бележити дати от българската история. В края на годината листовете с месеците падат и остава една прекрасна фотография на Апостола – символ и вдъхновение за всеки родолюбив българин – отпечатана по специална технология на 8 мм твърд пенокартон. Всеки календар е номериран и подпечатан с печата на Общобългарския комитет „Васил Левски“, което го прави отсега колекционерска ценност.

Предлагат се два размера: голям (65/49) см, предназначен за офис, кабинет или приемна, с цена 20 лв. и малък (35/24) см, особено подходящ за деца, с цена 8 лв. Изпращат се по куриер с наложен платеж. Транспортът е включен в цената.

Поръчки на тел. 0884307741 или на имейл s.kalpakova@vasil-levski.bg