НОВИНИ
2016-10-11-3171

Нов комитет „Васил Левски“ в гр. Септември

by / No Comments / 141 View / октомври 13, 2016

2016-10-11-3171

На 11 октомври 2016г. в гр. Септември бе учреден общински комитет „Васил Левски“.  На събранието присъства председателят на Общобългарския комитет г-н Васил Василев, който представи дейността на ОБКВЛ и предстоящите задачи, свързани с 180-та годишнина от рождението на Васил Левски.

Заместник-кметът на гр. Септември г-жа Даниела Малешкова информира присъстващите, че общинското ръководство  подкрепя идеята за възстановяване на общинския комитет „Васил Левски“ и е готово да участва активно в тази инициатива. Участниците в събранието бяха запознати с Устава на ОБКВЛ, неговите  цели и средствата  за осъществяването им, предмета на дейност, както и с въпроси, свързани с членството.

    Г-н Стефан Мерачев, автор на книги и публикации за дейността на Васил Левски в района на с. Сарамбей – днес град Септември, разказа за пребиваването на Левски там, за Петковия хан – най-старата сграда в града със 160-годишна история, за която има обосновани предположения, че е посещавана от Апостола на свободата. Той сподели и някои неизвестни факти за създаването на революционен комитет и за военните действия на въстаниците през Априлското въстание.

За председател на новия комитет „Васил Левски“ в гр. Септември бе избрана г-жа Даниела Малешкова.