НОВИНИ
2

Кметът на Търговище подписа Етичния кодекс

by / No Comments / 48 View / юни 1, 2016

 2

Кметът на Търговище Дарин Димитров подписа „Етичен кодекс на поведение и народна работа”, който е съставен от завети на Апостола на свободата Васил Левски. Кодексът събира знакови послания на Апостола и е по инициатива на Общобългарския комитет „Васил Левски“.

Кметът положи подписа си на 31.05.2016 г. по време на сесия на Общинския съвет на Търговище. Преди това текстът  на Етичния кодекс бе прочетен пред присъстващите от Веселин Николов,  председател  на Общинския комитет „Васил Левски“.

 Сред моралните ангажименти, които кметът пое са: да изпълнява точно задълженията си – без гордост, „да не присвояваме на себе си нищо“, „вчера каквото сме говорили и писали, и днес да го имаме пред очи“, работата да се дава „на такива хора, които са разсъдителни, постоянни, безстрашни и великодушни“. В кодекса е записано още, че да бъдем равни на другите европейски народи, зависи от нашите задружни сили. „Всичко се състои в нас, в нашите задружни сили. Против тях не може да противостои и най-силната стихия“.

„Клетвата, която изричам пред вас е „в името на нашето общо добруване”. Ние сме израснали със заветите на Левски и ще продължаваме да ги спазваме“, заяви кметът Дарин Димитров.

Повече от 100 кметове вече подписаха „Етичния кодекс на поведение и народна работа“.