4 ОУ 2 -среща 08,06,2018

Кметове от Кюстендилско подписват етичния кодекс със заветите на Апостола

by / No Comments / 62 View / юни 28, 2018

Във Възрожденското училище в град Кюстендил на 08.06.2018 г. се проведе среща на председателя на Общобългарския комитет „Васил Левски“ – г-н Васил Василев с активисти на общинския комитет и членове на клубовете „Млади възрожденци“ в града. Дейността на Общинския комитет „Васил Левски“ представи неговия председател Симеон Иванов. Той изказа благодарност на общината за оказваното съдействие и на активистите, на Обединения детски комплекс, на читалище „Асклепий“ и клуб „Вяра, надежда и любов“, на туристическото дружество „Осогово“, на клубовете на пенсионера и кметствата в селата Соволяно, Горановци, Шишковци за тяхната инициативност.Още трима кметове- на селата Ръждавица- Стоян Ръждавички, Багренци- Иван Христов и Слокощица – Румен Калфин, подписаха Етичния кодекс на Васил Левски, който ще бъде поставен пред кметствата, с което подписалите кметове в общината станаха седем, водени от кмета на община Кюстендил Петър Паунов. Виолета Атанасова, Страхил Данчев, Гроздан Грозданов и Сашка Миланова получиха грамоти за дарителска помощ и активно участие в дейността на Общинския комитет „Васил Левски“.

Пред паметника на Апостола на свободата бяха поднесени венци и цветя и направена обща снимка на около 120-тина активисти на комитета и членове на клубове „Млади възрожденци“ с г-н Васил Василев.

Срещата на младите възрожденци във Възрожденското училище започна с общо изпълнение на Националния химн. Членовете на клуба от детска градина „Славейче“ взривиха залата със звучните песни и стихотворения на патриотична тематика. Клубовете при ОУ „Марин Дринов“ и „Христо Ботев“ направиха презентации на дейноста си, а представител на новоизградения клуб в ОУ „Иван Вазов“ разказа за трудностите в началото и постигнатите успехи.

нови млади възрожденци от 3 то ОУ 08.06.2018 г6Валя Тодорова, ръководител на клуба в ОУ „Марин Дринов“ и Елка Георгиева – в ОУ „Христо Ботев“ бяха отличени с грамоти и книгата „Време разделно“ с личен автограф от автора Антон Дончев.

Г-н Василев направи дарение от книги, издадени от Ощобългарския комитет на регионалния исторически музей „Акад. Йордан Иванов“ в града заради активното съдействие за патриотичната дейност в общината.нови млади възрожденци от 3 то ОУ 08.06.2018 г 2


С уважение: Симеон  Иванов