DSCN0940-1-266x200

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова подписа Етичния кодекс за поведение и народна работа, съставен от заветите на Васил Левски.

by / No Comments / 81 View / декември 12, 2014

DSCN0940-1-266x200

Информация и от сайта на Общната на следния адрес: http://vidin.bg/?p=19495

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова прие днес председателя на Общобългарски комитет „Васил Левски” Васил Василев. На срещата присъстваха още Георги Иванчев – председател на Общински комитет „Васил Левски” и Ивайло Милушев – заместник-председател на Общинския комитет и член на управителния съвет на Общобългарския комитет.

„За мен е удоволствие да Ви посрещна в нашия старопрестолен град. Поводът за Вашето гостуване във Видин е създаването на 5 възрожденски клуба – ПМГ „Екзарх Антим I”, СОУ „Любен Каравелов”, ГПЧЕ „Йордан Радичков”, СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” и ОУ „Иван Вазов”. Инициативата за създаването на клубовете „Млад възрожденец” е на Министерството на образованието и науката, съвместно с Общобългарския комитет” – с тези думи Борисова се обърна към Василев.

Тя изрази своята благодарност към гостите за това, че заедно имат възможност да работят в името на утвърждаването на духовните ценности сред младите, да развиват у тях любов и уважение към българското културно и историческо наследство, свързано с идеите на Васил Левски, неговите сподвижници и други дейци от българското Възраждане. „Уверявам ви, че винаги може да разчитате на подкрепа от страна на Община Видин” – допълни още заместник-кметът.

Борисова отбеляза, че Общинският комитет „Васил Левски” е основан преди повече от 20 години, а негов пръв председател е изявеният краевед и читалищен деец Христо Лишков, който тази година бе обявен (посмъртно) за почетен гражданин на Видин на тържественото заседание на Общинския съвет по случай Димитровден. „Неговото дело е високо ценено от всички наши съграждани” – заяви Борисова.

От своя страна председателят на Общобългарския комитет Васил Василев сподели прекрасните си впечатления от Видин и благодари за гостоприемството. Той връчи в знак на уважение подаръци на заместник-кмета – специален календар под формата на личния бележник на Апостола на свободата и етичен кодекс за поведение и народна работа, който Борисова подписа. Василев получи от общината плакет за ползотворното сътрудничество и рекламни материали.