НОВИНИ
10286ec49872427bdd3de396747dbbb6_600x460

Държавата се задейства летището да се казва Васил Левски от редактор | standartnews.com

by / No Comments / 63 View / януари 13, 2017

http://www.standartnews.com/balgariya-obshtestvo/darzhavata_se_zadeystva_letishteto_da_se_kazva_vasil_levski-347645.html

Държавата се задейства летището да се казва Васил Левски

Летище София да носи името на най-великия българин Васил Левски. Това предложи „Стандарт“ на Националния комитет за честване на 180-годишнината от рождението на Апостола.

Държавата се задейства – летище София ще се казва Васил Левски. Министерства и депутати от всички групи подкрепиха вчера предложението на „Стандарт“ и Националния инициативен комитет за достойното честване на 180-годишнината от рождението на Аростола.

 

При учредяването си завчера комитетът настоя в концесионния договор на аеропорта да бъде записано, че летището носи имено на най-великия българин – Васил Левски, а концесионерът няма право да пременя това.
Министерство на културата вече подготви писмо с официалното предложение на Националния комитет. То ще бъде изпратено до Министерство на транспорта още днес. Председател на комитета е министърът на културата. Като първи председател Рашидов уведомява колегата си Ивайло Московски за идеята и настоявакато принципал на Летище София да задейства процедурата по именуването.

 

Пълна подкрепа за това летището ни да се казва „Васил Левски“ даде парламента. Транспортната комисия също настоява за бързо именуване. Готовност законотворците да направят каквото е необходимо заяви зам.-председателят на транспортна комисия и депутат от ГЕРБ Иван Вълков. Подкрепа дойде и от евродепутатите ни.

Копирано от standartnews.com