ee29829b5f38ca8539eda3bb0bcaeb17

Вицепрезидентът Маргарита Попова бе гост на учредяването на клуб „Млади възрожденци“ в Пазарджик 12 Февруари 2015 | 14:06 | Агенция „Фокус“

by / No Comments / 28 View / февруари 13, 2015

 

ee29829b5f38ca8539eda3bb0bcaeb17

Пазарджик. „Събрали сме се родолюбци от различни професии, което е знак, че можем заедно с нашите деца, като Апостола, от град на град да създадем комитети“, каза вицепрезидентът Маргарита Попова в Пазарджик, където бе специален гост на учредяването на ученически клуб „Млади възрожденци“. Инициативата е на Общобългарски комитет „Васил Левски“, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Според вицепрезидента, от особена важност е да съумеем да запазим нашето родолюбие в дни, когато „светът е напрегнат и тревожен“. „Европа има нужда от единение, за да се превъзмогне една злина и Европа дава знак, че разумът ще надделее и ще я превъзмогне”, каза Маргарита Попова. Тя се обърна към децата от различни училища в Пазарджик, които се включват в клуб „Млади възрожденци”, като ги призова да съхраняват и пазят българските традиции и памет, защото, по думите й „няма нищо по-свято и по-смислено от това да обичаме нашите стари възрожденски огнища, където са били първите учители, първите читалищни работници“. „Не забравяйте духовното, защото то ще ни изведе напред, а материалното е преходно“, допълни Маргарита Попова. 
В отговор на журналистически въпрос вицепрезидентът Попова заяви, че няма регистрирано голямо увеличение на желаещите наши сънародници от Украйна за получаване на българско гражданство. „Ние имаме задължения към тези хора, защото са ни сънародници, защото имат български корен и нашата грижа трябва да бъде демонстрирана, без значение дали те искат да станат български граждани или не. Мисля, че това, което се поде като инициатива в парламента, е много хубаво. Ако хората наистина имат нужда от хуманитарна помощ, от топла дума, от разбиране – да го направим, да го демонстрираме, като за сънародници, като за хора”, допълни Маргарита Попова.