НОВИНИ
2111003475

Васил Василев: Заветите на Апостола са една философия, изпреварила времето си

by / No Comments / 178 View / февруари 26, 2018

По повод дългогодишните спорове кой е предал Васил Левски на турските власти, Василев казва, че има тенденция непрестанно да се търси недостатък в българския народ. Линк към интервюто:

http://btvnovinite.bg/article/bulgaria/obshtestvo/vasil-vasilev-zavetite-na-apostola-sa-edna-filosofija-izprevarila-vremeto-si.html

bTV Новините – 19.02.2018 г.

„Заветите на Васил Левски съставляват една философия, която е изпреварила времето си. Той казва неща, които днес звучат съвременно”, казва Васил Василев, председател на Комитет „Васил Левски”.

„Неизпълненото от заветите е цяла идеология, не можеш да вземеш само едната част”, допълва Василев. Той определя заветите на Апостола като един набор от правила, който ако бъде приложен, България ще изглежда съвсем различно.

По повод дългогодишните спорове кой е предал Васил Левски на турските власти, Василев казва, че има тенденция непрестанно да се търси недостатък в българския народ. „За това, че го е предал, че не го е спасил, че не е бил достатъчно единен”, изрежда Василев.

По думите му обаче по време на дейността си организацията на Левски наброява над 10 хил. души из цялата страна и за три години никой не го е предал.

Василев добавя, че не знаем дали не е правен опит Левски да бъде освободен. „Ако чета или група хора са се опитали да го спасят, но са били избити всичките, как ще разберем ние за това”, казва Василев.